Terug naar vorige pagina

Vormen van de stenen

De vorm van de stenen is bepalend hoe de energiestroom loopt.

Zo is er van elke vorm een verschillende stroming van energie.

 

Trommel en knuffelstenen

Door het trommelen van de steen blijft de basis van de natuurlijke vorm gehandhaafd. Er ontstaat een glad oppervlakte wat een prettig gevoel geeft bij het vasthouden van de steen. Het proces om een steen te trommelen neemt veel tijd in beslag. Dit kan weken tot maanden duren voordat de steen zijn "scherpe" kantjes kwijtraakt.

Kunnen gebruikt worden; steenlegging, als geluksteen en helende steen in b.v. de zak, B.H. of hand. Een trommel-knuffelsteen is goed bruikbaar bij het maken van: thee, water, elixer, massagesteen.

 

Hangers

Hangers hebben dezelfde werking als trommelstenen en geven hun energie gelijkmatig en voortdurend af. Het is niet alleen een mooi sieraad, maar ook een zeer actief helende steen, omdat hij de hele dag op het lichaam wordt gedragen. Wanneer de steen op de huid gedragen wordt is de werking directer en effectiever. De stenen kunnen op verschillende manieren tot hanger gemaakt worden, door een kapje op de steen te plakken (laat gauw los) of een inkeping te zagen of te boren en daarin een oogje of stiftje te plakken.

 

Kettingen en armbanden

Zijn een mooi sieraad, die hun energie voelbaar aan ons afstaat. De stenen moeten elkaar raken, dus niet apart geknoopt. Kettingen en armbanden hebben niet alleen de eigenschap hun eigen kracht te activeren, het lichaam te sturen, maar deze dringt gelijktijdig zeer positief in de aura en geeft daardoor meer harmonie.

 

OctaŽder

Via de octaŽder kunnen energieŽn van stenen gefilterd en versterkt worden. Ze werken als transformatoren.

 

Piramide

Piramides hebben een energiestroom naar boven en beneden.

 

Bollen

Een geslepen bol straalt naar alle kanten gelijkwaardig zijn energie uit. Ze hebben een sterke uitstraling. Bollen zijn geschikt om o.a. in een ruimte te plaatsen of bij meditatie te gebruiken. Opgesteld in een kamer, straalt veel positieve kracht uit en brengt rust en gelijkmatigheid in de kamer. Bij visualisatie en meditatie zullen dieper en beter gaan, genezingsprocessen zullen gestimuleerd en geheeld worden.

 

Eieren

Hebben een decoratieve uitstraling in een eierdopje of een schaal en kan op dezelfde manier gebruikt worden al een bol.

 

Kristalholten

Kristalholten bouwt in zich een gesloten organisme. Zijn kracht schommelt in de holte net zolang, tot hij een energie bereikt heeft, gelijk aan jeugdbronnen. De energie is voelbaar, b.v. door uw hand in de holte te leggen. U voelt een sterke verwarming of koelte in uw hand en bijzonder gevoelige mensen kunnen zelfs kippenvel krijgen. De kracht van een kristalholte verdeelt zich als een schijnwerper. Hij is een goede ondersteuning bij de geneeskunde en het ombuigen van een veelvoud van ziekten. Het is bewezen, dat niet alleen ons organisme, onze geest en ziel, maar ook de helende steen in energierijk licht van de kristalholte harmonievoller en werkingsvoller trilt. Achter een kristalholte heerst neutraliteit.

 

Kristalgroep

Kristalgroepen en ruwe stenen hebben zeer energierijke eigenschappen op het lichaam. Ze dringen niet zo diep en energierijk in een enkel orgaan in, zoals kristalpunten, opwekken en zuiveren maar door oplegging of in een kamer opgesteld de gehele Aura. Kristalgroepen filteren negatieve invloeden en spoort het lichamelijk en geestelijke eigenschappen van de aanwezigen aan. Kristalgroepen worden daarom als grondsteen om te helen en voor meditatie gebruikt.

 

Kristalpunten

Enkele kristallen en kristalpunten zijn concentratie van de reinste edelstenen en bezit de hoogste energie. Wanneer hij uw lichaam reinigt, of iets negatiefs eruit willen halen, zo zuigt hij aan het lichaam door oplegging, de kristalpunt moet wel van het lichaam afwijzen.

 

Ringen

Hebben ook, net als metalen ringen, duizenden jaren oude traditie. Bij de Romeinen waren de agaatringen potentie bevorderend. Ringen draaien om de vinger en geven zo hun trillingen aan ons af en beschermt de drager via de hand-chakra.