Terug naar vorige pagina

Opbouwende functie

Dit zijn onder meer:

 

·         Jade – helpt de schoudergordel te ontspannen en neemt de druk weg. Werkt vochtoplossend op plaatsen waar “de last op de schouders drukt”. Vooral geschikt voor mensen die zwaar onder die druk lijden.

·         Jaspis en jaspis breccie – speciaal geschikt wanneer wrok en boosheid in het lichaam zijn opgeslagen. Ze helpen gal en  lever te ontlasten en dienen daarom ook op die plek gedragen te worden (speldje aan de onderkleding, op de blote huid)

·         Rhodochrosiet  werkt goed bij belasting van het zenuwstelsel, ruggenmerg en de spieren. Helpt verwarring op te heffen, angsten te hanteren en onrust in de geest tegen te gaan.

·         Rhodoniet – helpt trauma’s of oude ervaringen los te maken. Daarna kan het nodig zijn om met andere stenen verder te gaan.

 

Draag deze edelstenen in het gebied van het bekken of onderaan de wervelkolom

 

·         Malachiet – helpt speciaal bij verharding van het hart, tijdens of na het ziekte proces. Zij slecht de opgetrokken muren  en opent het hart weer voor nieuwe toenaderingen. Zij kan goed in combinatie gebruikt worden met de rozekwarts,om oude pijn te transformeren en om te zetten in liefde.

 

Draag deze edelsteen op het borstbeen t.h.v. het hart aan een kettinkje.

 

·         Bergkristal – zal altijd proberen harmonie om zich heen te scheppen. Het zal altijd de omgeving waarin het verkeert zodanig beïnvloeden dat het evenwicht wordt hersteld.

·         Rozekwarts – wordt vooral gebruikt als transformatiesteen. Deze steen zuivert en zet oude pijn om in gevoelens van liefde en blijheid (op langere termijn). Zij is goed te gebruiken naast openende en afbrekende stenen zoals de malachiet, chrysokolla en chrysopraas. Rozekwarts bevordert de geestelijke groei en helpt je je plaats in het leven weer terug te vinden.

·         Toermalijn – is een opbouwende steen. Haar werking is vooral kalmerend maar zij geeft ook een steuntje in de rug aan degene die haar draagt. De steen behoedt voor vallen en helpt je jouw verbinding tussen je bestaan op aarde en de kosmische bron weer aan te gaan.

 

Voor alle bovengenoemde stenen geldt dat ze op of rond het hart gedragen kunnen worden.