Werking van helende stenen

 

Helende stenen en mineralen zijn opgebouwd uit dezelfde bestandsdelen van het lichaam en van de natuur. Zonder mineralen is een biologisch leven op de aarde niet mogelijk. 

Edelstenen en kristallen zijn eveneens ďlevende materieĒ, zoals mensen, dieren en planten. Ze hebben zich ontwikkeld en zijn aangegroeid, maar erg langzaam. 

Zolang de mensheid bestaat worden edelstenen gewaardeerd en als helende stenen en/of geluksbrenger op hun juiste waarde geschat.

Ook Homeopathie, Acupunctuur, Kruidengeneeskunde en Aromatherapie, evenals andere genezingsmethodes werden door de moderne medici en wetenschappers glimlachend en dikwijls als onzin afgedaan.

 

Met de toenemende belasting, o.a. uit het milieu, van ons lichaam, bezinnen zich steeds meer mensen, waaronder ook wetenschappers en medici, om weer terug te gaan naar chemo-arme- en alternatieve medicijnen en naar natuurlijke geneesmiddelen. 

Edelstenen en mineralen kunnen een grote rol in ons lichaam spelen.

Met hun veelzijdige werking helpen de stenen ons mee om balans te creŽren. 

Niet alleen wanneer we ziek zijn, nee, edelstenen kunnen preventief worden ingezet, denk aan bergkristalwater. 

 

Helende werking

Wat is de kracht van een steen? Het wisselt energieŽn uit, heelt en werkt mee aan een betere balans en vanuit die balans zijn we zelfgenezend.

 

 

Begeleidende stenen

 

Wanneer er ondersteuning nodig is bij de volgende situaties, klik op de volgende link.

 

Inzicht versterken klik hier

 

Opbouwende functie klik hier

 

Verwerken van verlies klik hier

 

Tijdens het stervensproces klik hier

 

 

Waarom helen de stenen

Wanneer werken stenen op je in

Hoe beter we inzicht krijgen van de werking van de stenen, hoe beter we stenen kunnen gebruiken. Op die manier werken ze optimaal en reinigen en stimuleren de energiebanen, voeden de energiecentra en maken de mens bewust van zijn oneindige mogelijkheden. De vernieuwde energiedoorstroming richt zich op de huidige situaties.

 

Reinigen van de stenen

Door het dragen, wisselt de steen energieŽn uit zowel positief als negatief en wordt de steen vettig. Regelmatig reinigen, ontladen en opladen van de stenen is noodzakelijk om de levensduur van de steen te verlengen.

De verschillende stenen moeten op verschillende manieren worden gereinigd, ontladen en opgeladen.

Een steen, die niet in het water gereinigd mag worden, eerst met een vochtige doek het vet er af halen en dan zoals het beschreven staat reinigen.

Elke steen kan ontladen worden met hematiet trommelsteentjes. Deze hematietsteentjes zijn onbeperkt te gebruiken, omdat zichzelf kunnen ontladen. Doorsnee van een steentje is ongeveer 1/2 cm. De hoeveelheid steentjes is bepalend voor het zelfontladen en moet minimaal 40 gram zijn.

 

Opladen van de stenen

Wanneer moeten stenen opgeladen worden?
Door het dragen wordt de energie van de steen minder. Dit is in sommige gevallen te zien door verkleuring, barstjes en dof worden en dan is het noodzakelijk de steen direct op te laden na het reinigen en ontladen van de steen. Elke steen heeft een eigen energiebron.
Het is aan te raden de steen elke drie maanden te laten testen.