Wat is Energetische Edelsteen Therapie?

 

Het is een therapie die dieper gaat dan alleen het fysieke lichaam, zodat wij op die manier holistische kunnen werken. Door het behandelen van de Chakra's, kom je automatisch in het energetische lichaam, van daaruit worden de auralagen be´nvloed waardoor er een balans gebracht kan worden in alle lichamen.

 

We kunnen dan de volgende vragen stellen:

-Wat zijn de klachten?

-Waar komen de klachten vandaan?


Door een intensief samen zoeken (therapeut met cliŰnt) naar de oorzaak, kunnen we gericht de klacht gaan benaderen.

Uit ervaring is gebleken dat de meeste klachten chronisch zijn, deze worden energetisch opgebouwd en na korte of lange tijd gaan ze zich uiten in lichamelijke klachten.

 

De bron van de oorzaak.

Wanneer we met klachten te maken hebben, zijn het vaak symptomen van de oorzaak.

 

Hoe komen we daar nu achter?

Wanneer iemand hoofdpijn heeft, kan je een middel innemen die de hoofdpijn verminderd. Wanneer je niet op zoek gaat waardoor dat je hoofdpijn hebt, blijf je in het cirkeltje ronddraaien. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor de hoofdpijn ontstaat. Zelfonderzoek is hier een weg om de oorzaak op te sporen.

In het weekend kan er hoofdpijn ontstaan doordat je later opstaat en te laat koffie drinkt. De cafe´ne!! 

Juist door ontspanning kan er ook hoofdpijn ontstaan. De voedingsstoffen en een niet optimale darmfunctie, waarvan je niets hoeft te merken, kunnen o.a. hoofdpijn veroorzaken. Nu hebben we het nog steeds over hoofdpijn. Men kan een steen uitzoeken tegen die hoofdpijn, maar wordt dan ook de oorzaak aangepakt?

Door de Kinesiologie zijn we in staat dat wel te doen. Wij maken gebruik van de spiertest en zo geeft het lichaam zelf aan wat er nodig is om bij je balans te komen. Nu is het het mooiste om het zelf te ervaren, maar er is ook een mogelijkheid om via een ander die test te laten doen, met jou naam en geboortedatum en adres. Zo werken we ook met babyĺs en dieren. Die kunnen zelf ook niet testen.

 

Daarvoor maken wij gebruik van:

Door deze methodes te gebruiken hebben we geleerd dat de oorzaak vaak uit verschillende onderdelen bestaan.
Soms zijn het een opstapeling van kleine gebeurtenissen of soms heel ingrijpende gebeurtenissen.

Het is belangrijk om in te zien dat alles wat vroeger is gebeurd, nu een andere wending mag gaan krijgen.
Dat het belangrijk is om dingen los te laten en het verleden een plekje te geven. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Iets wat je in jaren hebt opgebouwd kan niet in een paar maanden worden afgebroken.

Alles heeft zijn tijd nodig, ook het proces van heling

 

Kiezen van stenen

Welke steen past bij je en hoe kies je een steen?

 

Testen via Kinesiologie

Zoals men overal op de website kan lezen heeft een steen een gebied waarop deze werkzaam is.

Er zijn voor ÚÚn klacht meerdere stenen die daarvoor in aanmerking komen. Welke steen is dan

de goede steen? Wij zaten ook met deze vraag en zijn ons gaan verdiepen in de Kinesiologie. Wij gebruiken de spierspanningtest om de juiste steen te vinden. Met deze methode kunnen mensen zelf voelen dat ze met de steen sterker zijn dan zonder de steen. Doordat het lichaam een reactie geeft bij het vast houden van een steen wordt niet de klacht aangepakt maar de oorzaak van de klacht.

Wanneer deze test niet zelf bij de persoon gedaan kan worden is er de mogelijkheid om het via een testpersoon te doen met de gegevens van die persoon. Dit kan wanneer er bij een klein kind  of een huisdier geen test uitgevoerd kan worden.

 

Hoe komt het dat onze trilling is veranderd?

Door invloeden van buitenaf, voeding, slaap te kort, geen beslissingen nemen, geen grenzen trekken, denkpatronen, paradigma's, negatieve instelling, daar verandert je trilling door. Als je trilling negatief wordt be´nvloed, kan dit leiden tot energie verlies en zo mentale en/of fysieke klachten veroorzaken omdat de balans er niet is. De trilling kan ook positief worden be´nvloed, b.v. door blije gedachten. We gaan op zoek naar wat je trilling kan veranderen.

 

Steenlegging

Door middel van testen en Chakra-Code wordt de steenlegging bepaald. De legging kan bestaan uit verschillende steensoorten of uit ÚÚn steensoort.

We beginnen met een basislegging bestaande uit bergkristalpunten, mannelijk en vrouwelijke punten, met soms een aanvulling van rookkwarts en rozekwarts. Dit is bedoelt om de doorstroming te activeren. De plaats van de andere stenen is in de meeste gevallen op een chakra. Dit zorgt voor een draaiing van de chakra. De kleuren van de stenen komen niet altijd overeen met de kleuren van de chakra. Soms is een compenserende kleur nodig om de chakra in balans te brengen. Wanneer een chakra kwetsbaar is kan de boven- of onderliggende chakra behandeld worden, waardoor de doorstroming beter tot stand komt. De behandelingsduur varieert tussen de 20 en 30 minuten. Tijdens deze legging kunnen er allerlei ervaringen naar bovenkomen. Door een steenlegging kan de ervaringen nooit groter worden dan dat je op dat moment aankan. De energie van de stenen zorgt voor veiligheid, rust en geborgenheid. Dit kan worden ervaren alsof er een warme deken over je heen gelegd wordt. Elke steenlegging heeft een eigen uitwerking. Niet ÚÚn steenlegging is hetzelfde. Een zelfde steenlegging bij dezelfde persoon geeft elke keer een ander gevoel.

Je kan een klacht specifiek met een steenlegging behandelen. Je kan ook steenlegging doen voor, rust, stress, burn-out, je basiskleur of een kleur die je tekort komt. 

Tijdens de legging kan er, als dat nodig is, energetisch gewerkt worden.